Εκπαιδευτές

Μαρία Παπαδοπούλου

Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης το 2014. Έχει κάνει μεταξύ άλλων σεμινάρια με τους : David Zambrano, Samuel Lefeuvre, Damien Jalet , Renan Martins de Oliveira , Thi-Mai Nguyen , Roberto Olivan , Cruz Isael Mata , Jos Baker , Yi-Chun Liu , Hun-Mok Jung , Maya M.Carroll , Agostina d'alessandro , Λίντα Καπετανέα. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τη Hellenic Dance Company (Ηρώδειο -2013, New York City Center-2014 , Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -2014 , Πειραιώς 260 -2015 ) και με τη ''Zfin Malta Dance Company'' (Asian tour of''Je tiens de la reine'' as part of the CHOGM Cultural Exchange programme-2015). Το καλοκαίρι του 2015 παρακολούθησε το ''International Summer Program'' στο Watermill Center με το Robert Wilson. Το 2016 πραγματοποίησε πρόγραμμα βελτίωσης τεχνικής στο ''danscentrumjette''(Βρυξέλλες), με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Διδάσκει σύγχρονο χορό τα τελευταία 3 χρόνια σε διάφορες σχολές και στούντιο στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Παράλληλα είναι φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ , στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και ασχολείται με το βιολί και τη μουσική.

 

Κατερίνα Χριστοφόρου

Η Κατερίνα Χριστοφόρου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Έχει χορέψει σε παραστάσεις στο Ηρώδειο παράλληλα με τις σπουδές της με πολλούς καλλιτέχνες-δημιουργούς(Niijinsky,'Από ποίηση Κ.Π. Καβάφη σε Ν.Γκάτσο' σε συνεργασία με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Φωτεινή Δάρρα, με την Martha Graham Dance Company 2 της N.Υόρκης στο ρεπερτόριο ' Panorama' κ.α.)Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ( 'Νo Βallet',Deltebre dance Festival κ.α.) Χόρεψε στο City Center της Ν.Υόρκης με την ομάδα της Martha Graham 2,είναι ενεργό μέλος της Hellenic Dance Company τα τελευταία χρόνια και έχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου έλαβε μέρος σε χορογραφίες τους όπως :'Vertical Road' του Akram Khan,'Almost in Panic'-'Work in Progress' του Anton Lachky,'Scoon' των Paul Blackman και Χριστίνα Γουζέλη κ.α.Το 2015-16 της δόθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Υποτροφιών Ωνάση και ταξίδεψε στο Λονδίνο ολοκληρώνοντας το JV2 education program.Συνεργάστηκε με την Jasmin Vardimon χορεύοντας μια δημιουργία της 'In Between', αλλά και με πολλούς άλλους χορογράφους όπως : Esteban Forumi,Aoi Nakamura,Vinicius Salles κ.α.Χόρεψε στο Sadler's Wells του Λονδίνου και συνέχισε κάνοντας περιοδείες σε πολλά μέρη της Αγγλίας.Είναι ενεργό μέλος της 'Λυδία Λίθος' όπου με το κομμάτι ' The Temple' έλαβε μέρος στο φετινό Ιόνιο Φεστιβάλ χορού της Ζακύνθου.

 

Περικλής Φωκιανός

Ο Περικλής ξεκίνησε τις σπουδές του στο θέατρο όπου και είχε την πρώτη του επαφή με την γιόγκα. Αργότερα φοίτησε στην Κρατική Σολή σύγχρονου Χορού της Αθήνας. Το 2007 έκανε την εκπαίδευσή του ως δάσκαλος γιόγκα στη Νέα Υόρκη στο στούντιο ΟΜ της Cyndi Lee. Μέχρι το 2013 έζησε στο Βερολίνο όπου δίδασκε ανελλειπώς τμήματα γιόγκα σε αντίστοιχα στούντιο, γυμναστήρια καθώς και για θεατρικές και χορευτικές ομάδες, παράλληλα με την καρριέρα του ως περφόρμερ. Το 2011 έζησε για μισό χρόνο στην Ινδία όπου μελέτησε βαθύτερα το σύστημα της Βινυάσα Αστάνγκα Γιόγκα, καθώς και παραδοσιακή ινδική μουσική και Αγιουρβέδα. Έχει κάνει αναρίθμητα σεμινάρια με διεθνώς αναγνωρισμένους δασκάλους όπως οι Richard Freeman, Nancy Gilgoff, Manju Jois, Daniel Orlansky κ.α.

Από το 2008 διδάσκει Τάντρα σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης ενώ από το 2011 έχει συστηματική πρακτική στον Ζεν διαλογισμό.

 

Mαριάννα Τσαγκαράκη

H Mαριάννα Τσαγκαράκη είναι απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Ραλλού Μάνου”(2001). Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήταν πρίν ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Μάνου με την Ελευθερία Λαγουδάκη. Ο χορός είναι κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή της γι’αυτό μετράει μέχρι σήμερα 15 χρόνια στο ενεργητικό της ως δασκάλα και performer με παραστάσεις σε πολλά φεστιβάλ χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διδάσκει butoh, σύγχρονο χορό και κινησιολογία. Εξερευνεί την χορογραφική της ταυτότητα στις προσωπικές της δουλειές και συνεργάζεται από το 2009 με τους εικαστικούς Μαρία Ζερβού και τους “2formotion”, έχοντας συμμετοχές σε φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης και Πολυμέσων σε (Αθήνα, Σύρο, Μάλτα, Κάννες, Μαδρίτη, Μιλάνο, Βενετία, Ν. Υόρκη).

Το ενδιαφέρον της για την ροή της ενέργειας την οδήγησε στο να γίνει θεραπεύτρια Ολιστικής Μάλαξης. Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό ενός έτους της μεθόδου Σωματο-ψυχοπαιδαγωγικής και έχει τον πρώτο βαθμό στο Ρέικι. Έχει εκπαιδευτεί στη Hatha / Vinyasa yoga δίπλα στις Ιωάννα & Νάντια Ταμπαξή – YOGArt studio (πιστοποιημένη δασκάλα 200 Η Υοga Alliance).

Mεταδίδει τα ευεργετικά οφέλη που έχει η yoga σε γκρούπ κ ιδιαίτερα μαθήματα. Έχοντας παράλληλα την πολυετή εμπειρία στον χώρο του χορού και των θεραπευτικών σωματικών συνεδριών, μέλημά της είναι να αφυπνίζει τη σχέση του κάθε ανθρώπου με το σώμα του και να ενισχύει το αίσθημα των δυνατοτήτων εξέλιξης που κρύβει μέσα του.

 

Σοφία Φώσκολου

Η Σοφία Φώσκολου είναι πιστοποιημένη δασκάλα Υoga από την IYTA (διεθνή ένωση δασκάλων Υoga) και έχει τη χαρά να διδάσκει 17 χρόνια. Μελέτησε αυτό το πανάρχαιο σύστημα αυτοανάπτυξης στα ταξίδια της στον κόσμο, πλάι σε δασκάλους πολλών και διαφορετικών συστημάτων, από τα πιο παραδοσιακά, όπως Satyananda, έως τα πιο σύγχρονα, όπως  Αstanga, διευρύνοντας έτσι την γνώση, την κατανόηση και την εμπειρία της πάνω στο αντικείμενό της. Σπούδασε Ayurveda (ινδική ιατρική) και παράλληλα ασχολήθηκε σε βάθος με τις εναλλακτικές θεραπείες. Είναι Reiki Master, ασκεί τη θεραπεία της Πνευματικής Ανταπόκρισης (SRT), την Τεχνική Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT), καθοδηγεί ομάδες της θεραπευτικής ενέργειας της Ιοχρού Φλόγας, σεμινάρια αυτογνωσίας και διαλογισμού.

Η διδακτική της εμπειρία καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα καθώς επί επταετία συνεργάστηκε με ψυχιατρική κλινική συντονίζοντας ομάδες Υoga εξαρτημένων ατόμων και ομάδες χρόνιων ψυχωτικών, εργάστηκε με ομάδες εγκύων, εφήβων, ομάδες στελεχών επιχειρήσεων κ.α. Πρόσφατα ξεκίνησε την εκπαίδευση δασκάλων Υoga σε συνεργασία με το Yoga Balance. Διδάσκει ολιστική θεραπευτική Hatha Yoga. Τα μαθήματα της είναι πάντα προσαρμοσμένα στις εκάστοτε ανάγκες των ασκούμενων, στους οποίους μεταδίδει με πολύ αγάπη και σεβασμό ό,τι η ίδια έχει λάβει τόσο απλόχερα. Περιλαμβάνουν asanas (σωματικές ασκήσεις), pranayama (τεχνικές ελέγχου της αναπνοής), χαλάρωση και διαλογισμό. Στόχος είναι η απελευθέρωση και η αρμονική ροή της prana (βιοενέργεια) και μέσω αυτής, η αυτοπαρατήρηση  αυτοεπίγνωση και τελικά η αυτοϊαση, σε επίπεδο σωματικό, ψυχικό και πνευματικό. Η ίδια παραμένει πάντα μαθήτρια και απέραντα ευγνώμων για το δώρο που έχει λάβει και την άδεια να το μοιράζεται.

 

Δάφνη Στεφάνου

Η Δάφνη Στεφάνου είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου (1998) και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (1999). Υπότροφος του PARTS και της φλαμανδικής κυβέρνησης για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα x-group project (Βρυξέλλες 2000). Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια - performer και βοηθός χορογράφου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως οι: Αγγελική Στελλάτου, Αγγελική Παπαδάτου, Βασιλική Τσαγκάρη, Billie Hanne, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Δήμητρα Λαζαρίδου-Χατζηγώγα, Esther Klinkers, Γιώργος Αμέντας, Θεοδωσία Στάθη, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Julyen Hamilton, Jonas Kocher, Κοσμάς Κοσμόπουλος, Kris Verdonck, Κωσταντίνος Μίχος, Lily Kiara, Marjolaine Charbin, Pak Yan Lau, Sato Endo, Susanne Muller Nelson και Τζένη Αργυρίου. Από το 1999 κάνει τις δικές της ανεξάρτητες παραγωγές χορού και video dance, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στην Κέρκυρα, στο Λονδίνο και στο Μάαστριχτ. Τα τρία τελευταία χρόνια η πρακτική της εστιάζει σε τεχνικές σκηνικού αυτοσχεδιασμού και η εκπαίδευσή της συμπεριλαμβάνει την τεχνική Skinner Releasing της Joanne Skinner. Από το 2000 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό για τη σκηνή, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Μελίνα Ιορδανίδου

Η Μελίνα γεννήθηκε το 1972 στην Οστράβα της Δημοκρατίας της Τσεχίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986 και ζει στην Αθήνα .Η εξοικείωσή της με την κίνηση ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία με την ενασχόλησή της με τις πολεμικές τέχνες όπως Judo και Tae-Kwon-Do) και συνεχίζεται με την πρακτική του Τάι-τσι και τις τεχνικές σύγχρονου χορού με έμφαση στον Αυτοσχεδιασμό. Αποφοίτησε από την Ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έκτοτε ακολουθεί το δρόμο της έρευνας της κίνησης. Επιδιώκει πάντα τη διεύρυνση των εκφραστικών της εργαλείων βασιζόμενη σε δρόμους και πρακτικές που καλλιεργούν την ενσυνείδηση, καταλύουν τα στερεότυπα και αποκαλύπτουν αρχετυπικές πηγές έκφρασης. Στόχος της είναι να βιώνει τα πρακτικά οφέλη τις άσκησης στην καθημερινότητα και να τα μοιράζεται με τους συνανθρώπους της μέσα από τις παραστάσεις και τη διδασκαλία. Η εκπαίδευσή της συνεχίστηκε ιδιαίτερα με την ομάδα Sine qua non και τη Χ. Κλεισιούνη στο πεδίο του σύγχρονου χορού και το Contact Impovisation, αντίστοιχα. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε μέσα από σεμινάρια με τους Kitt Jhonson, Ka Rustler, J.Hamilton, Guy Cools, Snjezana Premus, Μ.Ναλμπάντη, και άλλους. Μελέτησε την τεχνική Buto με τους S.Koseki, M. Iwana και το Thai Chi με δασκάλους τους Π. Κουρόπουλο, Τ. Bunang και Ν. Ξιφαρά. Παρακολούθησε θεατρικά σεμινάρια με τους Θ. Τερζόπουλο, Α. Μανωλικάκη, R.Carreri, Lilo Bauer. Συνεργάστηκε σε παραστάσεις με την J. Henou και την ομάδα YELP, το Εθνικό Θέατρο, τις ομάδες χορού Εννιάμορφο, Έλιξ, N.Melancholia, την S. Premus. Σήμερα εκπαιδεύεται στην κινέζικη μάλαξη ΤUINA.

 

Μυρτώ Γκουζέλου

Η Μυρτώ Γκουζέλου αποφοίτησε από το London Contemporary Dance School (LCDS) και έπειτα έγινε μέλος της EDge09, της μεταπτυχιακής ομάδας του LCDS. Στην ΕDge09 συνεργάστηκε με καταξιωμένους χορογράφους και δασκάλους, συμπεριλαμβανομένου των Jeremy Nelson, Andreja Rauch, Ηanna Gilgren (h2 dance company), Lauren Potter και Rosemary Lee και περιόδευσε σε Αγγλία και Ευρώπη. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, κίνησης και αυτοσχεδιασμού σε Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σωματικών πρακτικών (Feldenkrais Mtheod, Alexander technique, Body-Mind Centering. Tο 2011 απέκτησε τον τίτλο ΜΑ of Arts in Performance/Contemporary Dance. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της HitchHikeDance Collective, ένα σύνολο καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται για το σύγχρονο χορό και τις παραστατικές τέχνες και έχουν βάση μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου. Η κολεκτίβα έχει επιβραβευθεί με το Deutsche Bank Pyramid Award 2008 για τον σύγχρονο χορό και δουλειές της έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Rοbin Howard Dance Theatre, Arcola Create Festival, Accidental Festival και στο V&A Museum στα πλαίσια του Friday Late Collaborate. Περισσότερες πληροφορίες στο www.hitchhikedancecollective.com

 

Πόλυ Γιαννοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αριστούχος απόφοιτος του Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού. Συνέχισε τις σπουδές της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα της Φυσικής (Κατεύθυνση «Μετεωρολογία − Περιβάλλον», επί πτυχίω). Ολοκληρώνει τις σπουδές της στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Το 2005 αναλαμβάνει το τμήμα γραμματειακής υποστήριξης σε εκπαιδευτική εταιρεία (4ετής εμπειρία). Παράλληλα με τις πανεπιστημιακές σπουδές, το 2002 ξεκίνησε την 6ετή φοίτηση στο «Ελληνικό Ωδείο» όπου ολοκληρώσε σπουδές στο σύγχρονο τραγούδι – μιούζικαλ και στη θεωρία της μουσικής. Η σχέση της με τη σωματική άσκηση άρχισε από μικρή ηλικία με ευρωπαϊκούς χορούς και dance stretching. Πολύ σύντομα συναντά την Ελευθερία Λαγουδάκη, γνωρίζει τη yoga και αφοσιώνεται στο σύστημα της Astanga. Μετά από 9 χρόνια προσωπικής πρακτικής, όπου ολοκληρώσε τη Δεύτερη Σειρά Ασκήσεων (Second Series), αναλαμβάνει το τμήμα των αρχαρίων στο «ΟΜ Astanga Yoga Studio», όπου και διδάσκει τα τελευταία 6 χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από διακεκριμένους δασκάλους της Astanga: τον Sarath, εγγονό του Sri Pattabhi Jois, την Radha και τον Pierre, τον Hamish Ηenry και τον Jean−Claude Garnier («2 weeks intensive teachers training course»). Συνεχίζει να εξελίσσει την πρακτική της με τη βοήθεια της δασκάλας της.

 

Τέτη Νικολοπούλου

H Τέτη Νικολοπούλου, (Μaster Φ.Α), είναι χορεύτρια και χορογράφος στην ομάδα σύγχρονου χορού Εννιάμορφο.
Απόφοιτη της επαγγελματικής σχολής Νίκης Κονταξάκη και του ΤΕΦΑΑ Αθήνας, έχει εκπαιδευτεί στα Movement research, Merce Cunningham και Paul Taylor studios στη N.Yόρκη, στο Laban Centre, Λονδίνο, στο Contac Improvisation 36, Pennsylvania. Έχει κάνει σεμινάρια πάνω στις release τεχνικές, στον αυτοσχεδιασμό, το axis syllabus, και το contact improvisation. Από το 2006 εκπαιδεύεται στο contact improvisation από την Χριστίνα Κλεισιούνη.
Χορεύει, χορογραφεί, διδάσκει χορό και εκπονεί διδακτορική διατριβή πάνω στα Somatics και την ποιότητα της κίνησης των χορευτών μέσα από τη θεωρία της ροής. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από την ολιστική προσέγγιση, τον διαλογισμό, τα somatics (πρακτικές ενοποίησης και αφύπνισης όπως ideokinesis, body awereness, contact improvisation κ.ά) και την έρευνα.
Έχει χορογραφήσει πάνω από 20 παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σε πλατφόρμες χορού. Έχει χορογραφήσει για παιδικά μουσικοθεατρικά (Είκασμα, Αφρός), για το σινεμά (Τάκης Σπυριδάκης), για μουσικούς (Πυξ-Λαξ), για το θέατρο (Βασίλης Παπαλαζάρου), κά. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως Ντ. Καλεθριανού, Αγγ.Λύρα, Ντ. Μητροπούλου, Maxine Heppner, κ.ά

 

Χριστίνα Κλεισιούνη

Η Χριστίνα Κλεισιούνη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αρχικά σπούδασε ιστορία και χορό στο Deree College της Αθήνας (Bachelor of Arts, 1986) και συνέχισε τις σπουδές της στη Νέα Υόρκη (1986-1991) εστιάζοντας στις τεχνικές σύγχρονου χορού και κυρίως στην τεχνική του Merce Cunningham, σε τεχνικές release και ειδικότερα στην τεχνική Alexander και στο Contact Improvisation. Παράλληλα ασχολείται με το διαλογισμό και τη διαλογιστική προσέγγιση στην κίνηση. Συνειδητή κίνηση και αυτοσχεδιασμός Μελέτησε την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό παρακολουθώντας εργαστήρια-σεμινάρια με τους σημαντικούς δασκάλους στους τομείς New Dance, Contact Improvisation, Performance Art, Action Theatre (Ruth Zapora), Αυθεντική κίνηση, Body-Mind Centering, αλλά και στη Φωνή (Meredith Monk Co., Lisa Sokolov, Κώστας Ηλιόπουλος, Karen Solomon). Παράλληλα, εξερεύνησε σε βάθος την τεχνική Alexander (Kim Jessor κ.ά.) και άλλες μεθόδους Release πάνω στη στάση του σώματος και την κίνηση όπου ο κινούμενος συνδέει το νού με το σώμα έτσι ώστε να απελευθερώνει την ενέργεια που συγκρατεί ασυνείδητα και να χορεύει ή να περπατάει ανάλαφρα, με επίγνωση και με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Χρησιμοποιεί το Contact Improvisation ως βάση στη δουλειά της από το 1987. Αποτελεί μία από τους πρώτους δασκάλους που εφάρμοσαν τις παραπάνω τεχνικές και ιδιαίτερα το CI, στην Ελλάδα. Ενημερώνεται διαρκώς κρατώντας την επαφή με συναδέλφους από το εξωτερικό. Εργάζεται στην Αθήνα διδάσκοντας αυτά τα μαθήματα σε μορφή εργαστηρίου και σε σεμινάρια που απευθύνονται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες. Δίδαξε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Ωδείο Athenaeum, και συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Βογιατζή εκπαιδεύοντας την ομάδα του για επτά χρόνια. Από το 1991 ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και συνεργάζεται με επιφανείς δασκάλους του χώρου. Χορεύει και χορογραφεί με την Ομάδα Έλιξ, την οποία ίδρυσε το 1992. Έχει διδάξει και έχει χορέψει στο Βερολίνο(Tanzfabrik, Tachelles Dance Festival), το Φράιμπουργκ(Freiburg International Contact Improvisation Festival),το Όσλο, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, τη Ρώμη, την Αγία Πετρούπολη, την Βουδαπέστη(Budapest Intarnational Contact Improvisation Festival) κ.α. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Ray Chung, την Melissa Matson και τον Saliq Savage (ΗΠΑ), την Ka Rustler και τη Nien Mari Chatz (Γερμανία), τη Mary Prestidge (Αγγλία), την Catherine Hossenlopp (Γαλλία), τον Shahar Dor( Ισραήλ) και τον Suprapto Suryodarmo (Ινδονησία), με τον τελευταίο εμβάθυνε στη διαλογιστική κίνηση που φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τη φύση μέσα του και γύρω του και με την τέχνη της παράστασης όπως αναδύεται μέσα από την τελετουργική έκφραση, την παράδοση και την παρουσία του ανθρώπου στη σκηνή με αλήθεια και ακεραιότητα. Τον Ιούλιο του 2007 θα διδάξει εντατικό σεμινάριο στην Τήνο με την Nita Little(USA) μια από τις πρωτοπόρους της τεχνικής Contact Improvisation. Ψυχανάλυση - Ψυχοθεραπεία Ξεκίνησε εντατικά ανάλυση νεοφροϊδικής κατεύθυνσης στη Νέα Υόρκη για τέσσερα χρόνια (1987-1991), και συνέχισε στην Αθήνα, σε ομάδα συστημικής κατεύθυνσης. Προχώρησε στον επόμενο κύκλο προσωπικής ανάλυσης, εκπαίδευσης και εποπτείας πάνω στη σωματική ψυχοθεραπεία που βασίζεται στη θεωρία του Βίλχελμ Ράιχ, στη σημασία της στάσης του σώματος στην ανάλυση του χαρακτήρα (διπλωματούχος του Κέντρου Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ»). Εκτός από πολλαπλά σεμινάρια αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας με σημαντικούς δασκάλους θεραπευτές όπως Bert Hellinger, Bjorn Blumenthal, Genovino Ferri , Marialouisa Aversa, Francois Lewine, παρακολούθησε δύο διετή Μάστερ: με τον Barrie Simmons (Gestalt) και με τον Alberto Torre (θέμα: Στάση του σώματος και χαρακτήρας). Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια (ατομικές και ομαδικές συνεδρίες). Είναι μέλος της European Association of Body Psychotherapy. Ζεν Σιάτσου Ξεκίνησε να ασχολείται με το Ζεν Σιάτσου το 1994. Σπούδασε στην Ευρωπαϊκή Σχολή Σιάτσου στην Αθήνα, από όπου πήρε το δίπλωμά της. Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Cliff Andrews και τη Master Pauline Sasaki, συνεργάτρια του W. Ohashi. Έκτοτε προσφέρει ανελλιπώς ατομικές συνεδρίες στο χώρο της. Είναι μόνιμο μέλος της "Ελληνικής Εταιρείας Σιάτσου".