Εργαστήριο

Εργαστήριο μαθημάτων χορού που αποσκοπεί στην επανεκπαίδευση της κίνησης, την έρευνα και την απελευθέρωση της έκφρασης

Η ζωή είναι ένας διαρκής αυτοσχεδιασμός, μια συνεχής διαπραγμάτευση με το άγνωστο. Ο αυτοσχεδιασμός είναι η τέχνη της σύνθεσης στη στιγμή, ένας καθρέφτης του διαλόγου που αναπτύσσει ο άνθρωπος με όλα τα δεδομένα, συνειδητά και ασυνείδητα, στο χώρο και το χρόνο, διαγράφοντας έτσι τη μοναδική αυτή πορεία και ιστορία που τον διακρίνει στην επαφή του με το σύνολο.

Τα μαθήματα Συνειδητής κίνησης και Αυτοσχεδιασμού είναι ένα εργαστήριο χορού που αποσκοπεί στην επανεκπαίδευση της κίνησης και στην απελευθέρωση της έκφρασης. Τα μέλη της ομάδας γυμνάζουν όλο το σώμα τους αρμονικά ακολουθώντας τεχνικές που επιφέρουν μεγαλύτερη ισορροπία στο μυοσκελετικό τους σύστημα, μαθαίνουν να ακούνε και να διαβάζουν αυτό που λέει η κίνησή τους την κάθε στιγμή, αφυπνίζουν τις αισθήσεις καλλιεργώντας την προσοχή και την αντίληψη, εμβαθύνουν στην αναπνοή και αναπτύσσουν ένα κιναισθητικό λεξιλόγιο που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ροή και φυσικότητα.

Σημαντικό μέρος της δουλειάς είναι η συνειδητότητα στη στάση του σώματος καθώς και η έρευνα των αρχών της κίνησης σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, όπως είναι η βαρύτητα, η ελαφρότητα και η αίσθηση της άνωσης, η κεντρομόλος και γη φυγόκεντρος δύναμη, η ορμή. Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν τις περιττές εντάσεις και τις δυσλειτουργικές τους συνήθειες σε πρότυπα κίνησης· αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από ασκήσεις χορού και ιδιαίτερα με την τεχνική του Contact Improvisation· ελευθερώνουν και επανασυνδέουν τη σπονδυλική στήλη με το κεφάλι και τα άκρα (το κέντρο με την περιφέρεια)· ησυχάζουν το νου και χαλαρώνουν το σώμα. Η ενέργεια κυλάει ανεμπόδιστα, με αποτέλεσμα να βελτιώνονται σταδιακά η πλαστικότητα στην κίνηση, η ευλυγισία και η δύναμη. Έτσι επιτυγχάνονται ο έλεγχος μέσα από την επίγνωση, η αλλαγή και η απόλαυση στην κίνηση.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες στο χορό και στη δημιουργική κίνηση οι οποίοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις δυνατότητές τους δεσμευόμενοι με αυτή την ομάδα και τη συγκεκριμένη προσέγγιση στην άσκηση για το διάστημα που συμφωνούμε μαζί. Είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.